Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 25 березня 2024

В Менській громаді завершується реалізацію проєктів Шкільного громадського бюджету

Весна 2023 року для всіх жителів громади була досить жвавою, адже в квітні-травні у Менській громаді вперше реалізовувався Шкільний громадський бюджет (далі – ШГБ). Втілення даної ініціативи стало можливим завдяки співпраці з Швейцарсько-українським проєктом DECIDE. 11 закладів загальної середньої освіти розробляли проєкти, що мали не меті створення найкомфортніших умов для навчання і виховання дітей, а найголовніше, втілення певної дитячої мрії.

Відбулось голосування і переможцями було визнано 3 проєкти (з Киселівського, Макошинського ЗЗСО І-ІІІ ст., Феськівської гімназії), що добре відомі громадськості – про них писали раніше. Команди з даних закладів отримали сертифікати на 351 тис. грн. для реалізації проєкту. Час пройшов і ми раді повідомити, що на даний час 2 проєкти повністю реалізовані (в Макошинькому ЗЗСО І-ІІІ ст. не встановлено спортивний майданчик через несприятливі погодні умови).

Тож більше детально зупинимось на кожному з них.

«Створення природничої лабораторії «Modern Technology Hub» в Киселівській школі» - так звучить назва проєкта-переможця ШГБ в 2023 році, розробником якого є учні та вчителі Киселівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Даним проєктом передбачалось облаштування в школі сучасного класу біолого-хімічного спрямування для повноцінної організації освітнього процесу. В рамках проєкту передбачалась заміна вікон та дверей на енергозберігаючі, закупка нових меблів (парт учнівських, стола для вчителя, шаф, витяжної шафи), встановлення інтерактивної панелі та закупка сучасного обладнання для проведення уроків природничого напрямку.

«Нарешті ми можемо вивчати біологію та хімію повноцінно. Дякуємо всім, хто підтримав наш проєкт та дав змогу втілити маленьку нашу мрію в життя. А особлива дяка представникам проєкту DECIDE за фінансову підтримку» - говорить учень 9 класу, член команди Дмитро Степанюк.

Сподіваємось, що створена природнича лабораторія буде примножувати здобутки учнів у науці і наступний нобелівський лауреат в природничій галузі буде саме з с. Киселівка Менської громади.

В трійку кращих за результатами голосування увійшов проєкт «Освітній простір Smart Classroom» Феськівської гімназії. Учасники команди мріяли про сучасну класну кімнату з зоною відпочинку та проведення позакласних занять. Все це стало можливим завдяки ШГБ. В рамках проєкту планувалась заміна вікон та дверей, косметичний ремонт класної кімнати, закупка інтерактивної панелі, нових меблів, м’яких пуфів для зони відпочинку. Вже зараз учні та педагоги активно використовують Смарт клас. Встигли вже провести позакласний захід по мінній безпеці. Сподіваємось і надалі на активність та цілеспрямованість.