Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 02 лютого 2024

Відбулась розширена нарада керівників закладів освіти Менської громади

01 лютого в приміщенні Менської міської ради відбулась перша в 2024 році нарада керівників закладів освіти Менської громади за участю міського голови Геннадія Примакова, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторії Прищепи.

На початку наради міський голова подякував всім керівникам за роботу у нелегкий час, за підтримку Збройних Сил України і вагомий вклад у майбутнє нашої країни. На даний час залучення грантових коштів дуже важливе для розвитку громади і освітньої галузі, як невід’ємної її частини. Геннадій Анатолійович ознайомив присутніх з новими досягненнями Менської громади та планами на майбутнє.

Протягом наради директори закладів освіти під керівництвом начальника Відділу освіти Ірини Лук’яненко обговорили важливе питання трансформації мережі закладів освіти до 2027 року відповідно до вимог чинного законодавства. Керівникам до розгляду був представлених план трансформації мережі з створенням ліцею в Менській громаді. Пізніше детально з планом можна буде ознайомитись на сайті міської ради та відділу освіти.

Безпечне харчування є одним з пріоритетних напрямків розвитку освіти України. Урядом вже затверджена Стратегія реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки. Серед запрошених на нараду був присутній Олександр Белашко, головний спеціаліст відділу безпечного харчування та ветеринарної медицини Корюківського РВ ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області, який ознайомив присутніх з особливостями впровадження системи HACCP у всіх закладах освіти, що здійснюють харчування дітей. Здоров’я підростаючого покоління напряму залежить від збалансованого харчування, тому необхідно дуже пильно слідкувати за процесами та умовами приготування їжі.

Протягом наради були розглянути ряд питань, що стосуються фінансово-господарчої діяльності, траєкторії професійного зростання освітян, проходження державної підсумкової атестації та складання національного мультипредметного тесту в 2024 році.

Також завдяки французьким партнерам та за сприяння Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Менська громада отримала 16 планшетів для покращення умов дистанційного навчання. Так, учні з числа осіб з інвалідністю, дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, дітей з сімей, що опинились в складних життєвих обставинах Макошинського, Дягівського, Покровського ЗЗСО І-ІІІ ст, Феськівської гімназії, які здобувають освіту змішано (з використанням технологій дистанційного навчання), але для повноцінного навчання не мають гаджетів (н-д: ноутбук, планшет, мобільний телефон) отримають підтримку у вигляді цифрового планшета. Дуже вдячні за надану допомогу та сподіваємось на подальшу співпрацю.