Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 20 грудня 2023

Класи безпеки запрацювали ще у двох школах Менської громади

"Клас безпеки" — це всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

У класі діти різних вікових груп зможуть навчатися основам пожежної та протимінної безпеки, правилам поведінки під час сигналу "Повітряна тривога", правилам надання домедичної допомоги, а для молодших школярів створені куточки з настільними іграми.

Навесні 2023 року перший Клас безпект був відкритий в Опорному закладі Менська гімназія. Міжнародна громадська організація "Істок" обрала даний заклад освіти для оновлення Класу безпеки. Вже на початку 2024 року заклад матиме клас з сучасними меблями, мультимедійним обладнанням, наочністю.

В грудні 2023 року свої двері гостинно відкрили ще 2 Класи безпеки, а саме в Покровському та Стольненському ЗЗСО І-ІІІ ст.

Рятувальники Корюківського РВ ГУ ДСНС України в Чернігівській області провели заняття з учнями, під час яких розповіли про статистику та основні причини виникнення пожеж, особливу увагу було приділено навчанню дітей правилам пожежної безпеки, номеру виклику Служби порятунку, правилам безпечної поведінки на воді та іншим основам безпеки життєдіяльності, доведено алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів.

На сьогодні такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки підростаючого покоління — запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.