Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 29 серпня 2023

Освітяни громади обговорили питання початку нового навчального року

Сьогодні керівники закладів освіти Менської громади зібрались для вирішення нагальних питань організованого початку 2023/2024 навчального року.

Перед початком робочої наради всі присутні взяли участь в серпневій конференції педагогічних працівників Чернігівської області, що проводилась онлайн. Начальником управління Юрієм Музикою були підведені підсумки попереднього навчального року та виклики, що постали перед освітянами в підготовці до чергового 2023/2024 н.р.

По завершенню, начальниця відділу освіти Ірина Лук'яненко озвучила керівникам орієнтовану структуру навчального року, рекомендації щодо проведення свята "Дня знань" у школах та форми організації освітьного процесу з початку навчального року. Неодноразово було наголошено на важливості безпекової складової, адже організація якісного навчання в закладі можлива лише за наявності облаштованого укриття та безпечного освітнього середовища.

Директор КУ ЦООУЗО Олександр Чабак озвучив керівникам питання здійснення договірних відносин та ситуацію з виплатою заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти, адже на даний час в громаді вона не проста через недостатній обсяг освітньої субвенції.

Директорка КУ ЦПРПП Олена Бикова ознайомила присутніх з нововведеннями в атестації педагогічних працівників, що набувають чинності з 01 вересня 2023 року в зв'язку з прийнятим відповідним новим Положенням.

Також з вході наради було розглянуто ряд питань, щодо подачі статистичної звітності, організації педагогічного патронажу та інклюзивного навчання в  школах з початком нового навчального року. 

В 2023/2024 н.р. в школах громади впроваджується курс за вибором "Навчаємось жити в громаді" для учнів 8-9 класів ( в рамках співпраці Менської громади з швейцарсько-українським проєктом DECIDE). Вчителі закладів пройшли навчання, за що отримали сертифікати та подарункові набори канцтелярії для повноцінног оосвітьного процесу.