Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 07 квітня 2023

Шкільний громадський бюджет стартував у Менській громаді

В 2023 році Менській територіальній громаді випала унікальна можливість стати учасником Швейцарсько-українського проєкту DECIDE у Чернігівській області. Чому для нас це важливо. Участь в даному проєкті відкриває можливості створення демократичної освіти в громаді.

Саме одним з механізмів демократичності є ініціатива «Шкільний бюджет на дитячі мрії» і саме завдяки участі в проєкті DECIDE дана ініціатива буде реалізована в Менській громаді найближчим часом.

Перший етап – затвердження Положення та обсягів фінансування уже пройдено. Відтак, учні громади можуть написати супер проєкт по покращенню освітнього простору (не лише приміщення школи, а й її прилеглої території) та виграти 351 тис. грн. Загальний бюджет – 1 млн. 53 тис. грн. Всього буде 3 проєкти – переможці. Не втрачайте гарну можливість втілити свою ідею.

Приємно, що в проєкті Шкільний громадський бюджет будуть приймати участь 11 шкіл громади. Вже 4 та 5 квітня в м. Мена в сучасному приміщенні КЗ «Менська публічна бібліотека» команди мали можливість поспілкуватись та повчитись лаконічно, а головне, правильно писати проєкти. Хочеться подякувати  талановитим спікерам – Сергію Омелічкіну та Сергію Ткаченку за інформативну, плідну співпрацю та дружню атмосферу, що учасників тренінгу.

Наступний етап – етап подачі проєктних заявок. Це лише початок, тому слідкуйте далі і приймайте активну участь в голосуванні за дитячі проєкти.