Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 29 липня 2022

Менська громада підписала Меморандум про співпрацю з громадською організацією DOCCU та FCA

За підтримки міжнародних організацій в громаді  стартував проєкт «Літні активності» для дітей і підлітків

Війна змінила життя кожного, але для дитячої психіки вона стала непростим випробуванням. Багато дітей були змушені полишити рідні домівки. Ті, що лишилися вдома, теж втратили звичні для свого віку речі: літній відпочинок, оздоровлення, цікаве дозвілля. Щоби хоч якось підтримати українських дітей психологічно і допомогти у цей період. Громадська організація DOCCU у співпраці з фінською організацією Finn Church Aid (FCA) взялася за організацію літніх дитячих клубів для громад Чернігівської області (DECIDE Summer clubs).  Відділ освіти Менської міської ради спільно з відділом економічного розвитку та інвестицій подали заявку на участь у проєкті організації літніх активностей і  Менська громада була відібрана серед інших громад Чернігівщини як учасник проєкту.

Минулого тижня делегація представників організації DOCCU та  фінської організації Finn Church Aid (FCA)  приїхали з ознайомчим візитом до закладів, де будуть відбуватися такі активності. Зустрілися із секретарем ради Юрієм Стальниченком та начальниками відділу освіти Іриною Лук’яненко і відділу культури Світланою Шелудько та оглянули локації, де будуть організовані літні активності для дітей.

Найперша вимога міжнародних партнерів і організаторів проєкту – це безпека учасників. Тому вивчали ретельно можливості  і ситуацію на місці.

Під час зустрічі організатори наголосили, що діти не менше, а може, й більше страждають від наслідків війни, тому дуже важливо створити всі умови для того, щоб діти різного віку змогли цікаво провести літні дні, дізнатися більше про свою країну, її історію, культуру, звичаї, краще розуміти як влаштоване життя в громаді. Активне змістовне дозвілля, психологічна підтримка та широкі можливості для розвитку дітей – головна ідея організації літніх активностей. Тематичні напрями: соціально-психологічна підтримка дітей і підлітків, освіта з прав людини та освіта для демократичного громадянства, організація квестів з історії громади, пропагування здорового способу життя, ознайомлення з правилами безпеки життєдіяльності, удосконалення іноземної мови, арт-терапія. Спілкування з волонтерами з різних країн дасть можливість дітям і підліткам підвищити рівень своїх знань іноземної мови та завести нових цікавих друзів.

ДОВІДКОВО

Розвиток демократичної освіти, дієве навчання та правильне використання знань. Про це та інше йдеться у відповідному Меморандумі, який підписала Україна та Швейцарія 28 травня 2019 року. Так, проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти»  сприятиме посиленню ролітериторіальних громад у сфері управління освітою. Окрім цього, він допоможе залучати всіх громадян до прийняття рішень в ТГ, включаючи учнів та учениць, освітян, представників влади, батьків, представників ЗМІ.

Підписантами Меморандуму стали МОН Міністерство розвитку громад та території України та, Міністерство закордонних справ Швейцарії

Проєкт реалізовується в Україні ГО DOCCU у партнерстві з Цюріхським педагогічним університетом (Швейцарія).

 

За інформацією з офіційного веб-сайту Менської міської ради