Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 15 листопада 2021

Триває останній рік запровадження концепції НУШ в початковій школі

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті.

НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.

Зараз триває останній рік впровадження даної реформи в початковій школі всіх закладів загальної середньої освіти Менської громади. Це не лише зміни освітньої програми, впровадження інноваційних методів навчання та виховання дітей, а й покращення матеріально-технічного наповнення класних кімнат. Щорічно для здійснення даних заходів виділяються кошти з державного бюджету у формі цільової субвенції, щоб закуповувати шкільні меблі: для учнів (парти, стільці), класні дошки, вчительські столи та шафи, комп’ютерну техніку (засоби візуалізації, ноутбуки) та дидактичні матеріали для здійснення освітнього процесу (стенди, роздатковий матеріал).

Всього в цьому році державною було виділено 754,9 тис. грн. для закупки всіх необхідних матеріалів та засобів навчання, з них 204,7 тис. грн. для придбання дидактичних матеріалів, 203,4 тис. грн. для придбання сучасних меблів, 346,8 тис. грн.. на засоби візуалізації та комп’ютерну техніку відповідно. На умовах співфінансування з міського бюджету були виділені кошти у сумі 83,9 тис. грн.

На даний час незважаючи на складу ситуацію, що склалась з ціновою політикою на оснащення класних кімнат, сучасні меблі в класні кімнати для учнів 1 класів придбано в усі заклади загальної середньої освіти, так як і комп’ютерну техніку та дидактичні засоби навчання.

Хочеться висловити подяку керівництву держави за надання коштів на осучаснення закладів загальної середньої освіти, керівництву Менської громади, депутатському корпусу за надані кошти на придбання матеріалів.

 

На фото перші класи Стольненського ЗЗСО І-ІІІ ст., Опорного закладу Менська гімназія та Менського опорного ЗЗСО І-ІІІ ст. ім.Т.Г.Шевченка