Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 18 грудня 2019

Семінар-практикум для вчителів предмету "Основи здоров'я"

17 грудня 2019 року на базі Куковицького ЗЗСО І –ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів предмету «Основи здоров’я» закладів загальної середньої освіти Менської міської ради на тему: «Формування здоров´язбережувальних компетентностей в учнів на уроках основ здоров´я».

 Метою семінару було: закріпити уявлення про те, що найбільше багатство людини – це здоров’я, викликати бажання займатися спортом, виховувати охайність, культурно-гігієнічні навички, обмін творчими ідеями та досвідом роботи педагогів з даного питання.

З вітальним словом до учасників  заходу звернулася керівниця закладу освіти Оксана Терентьєва.

На високому рівні показовий урок основ здоров’я у 7 класі на тему: «Косметичні проблеми підлітків» провела вчителька предмету «Основи здоров’я» Куковицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Світлана Гуза.

Учасники семінару переглянули виховний захід  у 4 класі на тему: «Здоров’я – найбільший скарб у житті», який підготувала класна керівниця Юлія Фесюн. В даному заході брали участі дві команди молодих експертів здоров’я «Живчик» та «Кока-кола». В результаті емоційних змагань, із  зрівняним рахунком обидві команди здобули перше місце.

Під час фахової скарбнички учасниками методичного об’єднання вчителів основ здоров’я проаналізовано та  оцінено якість семінару-практикуму, а також надано рекомендації для врахування в подальшій роботі, а саме:

  • при проведенні уроків з основ здоров’я необхідно сформовувати у дітей стійку мотивацію до здорового способу життя, здійснювати комплекс здоровязбережувальних заходів, спрямованих на усвідомлення ними цінності свого здоровя;

  • застосовувати принципи активного навчання на уроках основ здоров’я.

Учасники семінару дуже вдячні колективу школи за теплу, гостинну зустріч, цікавий та насичений семінар.