Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 09 грудня 2019

Проведено розширене методичне об'єднання керівників, методистів та вихователів ЗДО Менської громади

06 грудня на базі ЗДО Ім. Гагаріна, відбулося розширене засідання методичного об’єднання керівників, методистів та вихователів закладів дошкільної освіти на тему: «Мандрівка в країну права», метою якого є привернути увагу працівників дошкільного закладу до проблеми правової освіти дитини - дошкільника як складової спеціалізації, вчити педагогів працювати в тісній взаємодії з батьками використовуючи нетрадиційні форми та методи; активізувати працівників дошкільників на творчий пошук найоптимальніших засобів та прийомів виховання дітей у дусі поваги до прав людини.

До уваги слухачів було проведено практично-теоретичну частину, а саме: оранізовано виставку наочних посібників по правовому вихованню дітей різного віку, проведено заняття в старшій групі (вихователь Слюта Ю.Ю.) «Розкажемо Бабусі-Ягусі про права», перегляд відеозаписів фрагментів занять з дітьми ясельної, молодшої та середньої груп.

Актуальні питання правової освіти присутні мали змогу обговорити, прослухавши інформаційне повідомлення «5 шляхів до серця дитини». Також, педагоги із задоволенням долучилися до літературно-правового квесту «Пошук істини», активно відповіли на запитання вікторини «Відгадай, яке право гарантоване Конвенцією» та зробили відповідні висновки під час рольової гри-вправи «Надія».

Загалом захід пройшов ефективно і кожен отримав багато корисної інформації, що можна активно використовувати в своїй дільності.