Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 01 травня 2023
  • Поділитися:

Менська міська територіальна громада в проєкті DECIDE

Чернігівська область стала п'ятим регіоном-партнером швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

Переможцями конкурсного відбору стали 4 громади області, серед них і Менська територіальна громада. Усі вони отримають експертну підтримку в розробці та реалізації освітніх стратегій, а за потреби – стратегії розвитку громади.

Крім того, педагоги громад пройдуть навчання з питань демократії та прав людини, активного громадянства. Для працівників органів управління освітою, голів громад і депутатів місцевих рад передбачені тренінги та консультації на різну тематику.

Презентація проєкту DECIDE громадам-переможцям та освітянській спільноті області відбулася сьогодні в ОДА за участі заступниці генеральної директорки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва, керівниці напрямку співробітництва з країнами Близького Сходу, Північної Африки та Європи Андреа Штудер.

Проєкт спрямований на підтримку реформ в освіті та процесів децентралізації. Як зазначила пані Андреа Штудер, ці сфери — серед ключових напрямів допомоги. Наразі ще одна ініціатива — ремонт/оновлення укриттів у закладах освіти — перебуває на етапі розгляду у парламенті Швейцарії.