Відділ освіти Менської ОТГ

  • Опубліковано
  • 22 лютого 2024

У Мені на зональній нараді обговорили перспективи старшої профільної школи

20 лютого Менська громада гостинно зустрічала заступника начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Олену СОРОНОВИЧ, начальника відділу дошкільної, позашкільної  освіти, оздоровлення та виховної роботи Наталію ДЯГЛО.

За участю заступників голів районних військових адміністрації, керівників управлінь освітою районних державних адміністрацій, начальників відділів освіти громад Корюківського та Новгород-Сіверського районів було проведено робочу нараду з питання формування мережі старшої профільної школи.

Це питання не перший рік є у постійному полі зору експертів, працівників освітньої сфери країни, педагогів, батьків та учнів. Адже формування спроможної мережі ліцеїв в Чернігівської області є важливою сходинкою в освітній реформі. Вже до 2027 року в спроможних громадах повинні функціонувати ліцеї (академічні чи професійні), гімназії та початкові школи.

У ході наради було презентовано бачення формування мережі ліцеїв в Корюківському та Новгород-Сіверському районах, присутні обговорили проблемні питання та отримали кваліфіковану консультацію від працівників обласного Управління освіти і науки.